Helmikuu 2024

On sitä asuttu ennenkin. Laskin tuossa juuri, että olen asunut eloni aikana yhteensä 16:ssa eri osoitteessa. Tässä on otettu huomioon sellaiset kämpät, joissa olen majaillut vähintään kolme kuukautta ja jotka ovat olleet virallisia postiosoitteitani. (Laskepa omasi).

Kaikkihan alkoi Rääkkylän Rasivaarasta, missä vietin lapsuusikäni. Talo oli opettajain asuntola koulun pihapiirissä. Eipä ollut pitkä koulumatka. Kesäloman tullen muutimme aina kolmeksi kuukaudeksi mökillemme Niemiseen, lomahan kesti silloin vanhaan aikaan juuri tuon kolme kuukautta, ja koko sen ajan mökkeilimme.

Lyseon vuosiksi 1964-1972 majoittauduin Joensuuhun ns. kouluasuntoihin. Tuossa kaupungissa kertyi asumuksia kouluaikanani kaikkiaan kolme: Kirkkokatu, Tulliportinkatu ja Kämmekkätie. Yo-kirjoitusten jälkeen majailin vielä yhdessä osoitteessa, joka ei nyt tule mieleen.

Ja sitten opiskelemaan Tampereelle syksyllä 1972. Peltolammin kampuksella opiskelija-asuntoja kertyi kaksi. Sitten muutin koulukaverini Siposen Veksin kanssa alivuokralaisiksi Pirkankadulle. Pari vuotta siellä majailtiin.

Kunnes Helvi-äiti teki aikamoisen sijoituksen ja osti kerrostaloasunnon Kalevasta Sammonkadulta. Siellä tulikin sitten asuttua useampi vuosi ensin monien kavereiden kanssa ja sittemmin 1976-1979 Aunin kanssa. Mikkokin ehti olla siellä vauvaikänsä.

Opiskeluaikana vuorossa olivat toimittajatöiden puitteissa Joensuu, Pori ja Savonlinna.

Helsinkiin muutettiin 1979, ensin Helsinginkadulle, sen jälkeen Pengerkadulle  (nyk. Kinaporinkatu) ja sieltä vihdoin ikiomaan asuntoon Pukinmäkeen Madetojankujalle (kaverini Jalo keksi tälle osoitteelle mukavan väännöksen: Mateenkutuoja).

Pukinmäen jälkeen seurasi pitkäaikainen majoitus paritalossa Tapaninvainiolla Saarnitiellä. Nyt ollaan taas Pukinmäessä Säveltiellä, joka viittaa mukavasti harrastuksiini. Saarnitiellä lumiset talvet olivat tosi rankkoja lumen kolauksineen, nyt on kiva katsella kerrostalon pihalle, kun huoltoyhtiö auraa tarvittavat reitit.

Rasivaara
Rasivaara, koulu

Sammonkatu

Helsinginkatu
Pengerkatu
Madetojankuja
Saarnitie

Säveltie

Keijon kotimuseo | Keijontie 50, Rääkkylä | timppas(at)kolumbus.fi | 045-324 9010