Elokuu 2021

Bileissä ja bileiden jälkeen. Hauholla bailattiin usein ja perusteellisesti. Se oli sitä 70-luvun alun railakasta ja kivaa aikaa, jolloin maailmalla levisi rauhan aate nimellä ”peace” kaikkine tunnuksineen.

Itse tein kaulaan ripustettavan peace-merkin tinasta valamalla. Valukuvion kaiversin jääkiekkoon. Sitten ei muuta kuin merkki kaulaan ja sormilla asiaan kuuluva peace aina sopivissa tilanteissa.

Kämärin mökki oli yksi parhaista bailupaikoista, tässä muistaakseni kesällä 1971. Juotavaa, mm. helmeilevää, riitti. Aivan oma lukunsa juomien suhteen oli tietenkin legendaarinen hauholainen sahti, jota pääasiassa Kämärin veljesten äiti ystävällisesti meille valmisti!

Bailauksen ja sahdin nauttimisen lomassa innostuttiin joskus tekemään jopa jotain pihatöitä. Moottorisahakin soi myöhempinä vuosina – eikä turvavarusteista ollut tietoakaan. Onneksi mitään vakavaa ei sattunut.

Bileiden jälkeen oli hieman hutera olo ja haikeutta siitä, kun koulun alku häämötti lähitulevaisuudessa. Mutta siitäkin selvittiin!

Keijon kotimuseo | Keijontie 50, Rääkkylä | timppas(at)kolumbus.fi | 045-324 9010