Elokuu 2022

Niin muuttuu maailma ja me sen mukana. Takavuosina yksi kesän rakkaimmista harrastuksista oli uistelu Jänisselällä lankoni Karin (etusivun kuva) kanssa. Saatettiin viettää koko päivä kalassa rennosti uistellen ja jutellen. Tämä harrastus loppui sitten ikävästi, kun Kari purjehti autuaimmille kalavesille vuonna 2017.

Nyt en ole enää juurikaan kalastellut. Niinpä tuli ajankohtaiseksi moottorista ja moottoriveneestä luopuminen. Perämoottorin nappasi nopea hämäläinen, kaverini Temu (ylempi kuva: Temu oikealla, juniorinsa Konsta vasemmalla), ja moottorivene meni Rääkkylään paikalliselle seilaajalle.

Vesille mennään nyt uinnin lisäksi soutuveneellä, joka on pitkästä aikaa muovivene (yllä). Puuveneen kanssa olin pitkään tekemisissä, mutta käsittämättömästi se rapistui kelvottomaksi. Olin kyllä tervannut sitä ja hoitanut muutenkin. Nyt tarkoituksena on tehdä siitä pieni ”laavu”.

Pienenä kevennyksenä yksi nimiasia. Tuo yllä mainittu Temu on oikealta nimeltään Timo. Hänelle tuli uusi lempinimi, kun Edla (4 v.) nimesi Temun ”pikku-Temulaksi”.

Keijon kotimuseo | Keijontie 50, Rääkkylä | timppas(at)kolumbus.fi | 045-324 9010