HEINÄKUU 2023

Urheilu on ollut Saarisen suvussa vahvana harrastuksena kautta aikain. Otetaan esimerkkinä vaikkapa suurhiihtäjä Veli Saarinen, joka voitti Suomen ensimmäisen hiihdon olympiakullan vuonna 1932.

Mutta mennäänpä vähän tuoreempiin tapauksiin. Keijo oli kova kuulantyöntäjä, mutta hän ja hänen kaverinsa osasivat näyttää myös kehon kuntoaan voimisteluharjoitteilla.

Itse harrastin erityisesti yleisurheilua. Pääsin käymään kaverini Jussi Ilvosen kanssa jopa Joensuun upealla urheilukentällä, jossa juostiin hiilimurskaradalla. Rääkkylässä ja Rasivaarassa oli vain hiekkarata.

Suurin urheilusaavutukseni on kuitenkin hopeasija TamItPston eli Tampereen ilmatorjuntapatteriston urheilukilpailussa vuonna 1977. Tuolloin hyppäsin pituusennätykseni 545. Mitalinkin sain, ja se on nyt näytillä museossa. Tulkaapa katsomaan.

No, tarina jatkuu. Nyt urheilua harrastaa innolla Mikon Antti-poika. Hänen paraatilajinsa on jalkapallo lahtelaisessa FC Kuusysissä. Kuva kertoo, että taitoa on. Eikä siinä vielä kaikki: Antti voitti Lahden koulujen mestaruuden neljäsluokkalaisten pituushypyssä tuloksella 375. Mikko puolestaan kilpaili kouluaikanaan niin pituushypyssä kuin pikajuoksussa peräti Helsingin olympiastadionilla.

Keijon kotimuseo | Keijontie 50, Rääkkylä | timppas(at)kolumbus.fi | 045-324 9010