Heinäkuu 2024

Uimassa ennen ja nyt. Helsingissä Pengerkadun asunnossa oli yksi asia melkeinpä yli kaiken: kylpyamme! Sitä testattiin alvariinsa eli jatkuvasti, kun pääkaupungissa käytiin. Tässä kuvassa ammeessa ovat Eero-serkku ja siskoni Tiina. Kyllä se oli maalaiselle niin mahtava elämys, että ei olisi millään malttanut tulla vedestä ylös. Tuo ammekuva on 1950-luvun loppuvuosilta.

Nyt mökillä ammeen virkaa tekee kumivene, joka on ollut kovassa käytössä aina kesäisin. Ei välttämättä veneenä, vaan myös polskutteluammeena. No, käyttö vähenee nyt hiljalleen, kun Adina ja Edla ovat jo oppineet uimaan ja sukeltelemaan. Eikä pelkästään kotimaassa vaan jopa Italiassa saakka. Välillä akrobatiaan saakka.

Vanhan mallin vetisen poseerauksen antavat puolestaan isä-Keijo eli Saaris-Keijo ja hänen kaverinsa Lapin-Tommi. Tommi oli tietenkin oikealta nimeltään Toimi Pakarinen, mutta Riäkkylässä nimiä on viännetty ja kiännetty iät ja kaiket. Tässä muutama esimerkki: Sättä-Pekka Laakkonen, Villi-Jussi Parviainen, Lirkki-Simo Laakkonen, Ruta-Antti Soininen, Lento-Jussi Mononen, Ilonen-Iita Toivanen, Remmin-Jussi Toropainen, Rottelo-Iita Eronen, Ryöppä-Aina Pitkänen. Ja niin edelleen. Näistä ei tarvinnut tietää kuin alkuosa, niin homma toimi.

Keijon kotimuseo | Keijontie 50, Rääkkylä | timppas(at)kolumbus.fi | 045-324 9010