Huhtikuu 2021

Minä en ollut lentäjän poika, mutta lensin silti. Tässä lähdetään yläilmoihin Joensuun lentokentältä muistaakseni kevättalvella 1971 tai 1972, joka oli ylioppilaskevät. Koneen puikoissa oli luokkakaveri Tapani Toivanen (etualalla selin). Hänen takanaan näkyy Juha ”Silli” Silvennoinen, huippukiekkoilija kouluaikana Jokipojissa ja myöhemmin Tapparassa.

Tapsa oli suorittanut lentolupakirjan mm. siksi, että pääsisi kesällä tekemään mahdollisten metsäpalojen tarkkailua. Ja näin myös kävi – hän kartoitti joitakin kulopaloja ja antoi koordinaatit palokunnalle sammutusoperaatiota varten. Hyvää työtä!

Lentäminen oli tuohon aikaan minulle ainutlaatuinen kokemus. Aiemmin en ollut lentänyt kuin yhden kerran, DC 3:lla Joensuusta Kuopioon ja takaisin. Se oli isän järjestämä luokkaretki, jolle minut otettiin ylimääräisenä mukaan. Käytiin tutustumassa legendaariseen Puijon torniin.

Joensuun kentällä pääsin lentämään sittemmin helikopterillakin. Tämä tapahtui kesällä 1973, jolloin olin toimittajana sanomalehti Karjalaisessa. Huiman lennon nousuineen ja laskuineen muistan hyvin, mutta yhteyttä varsinaiseen toimitustyöhön en saa päähäni. Saattoi olla jonkun ilmailunäytöksen markkinointia.

Keijon kotimuseo | Keijontie 50, Rääkkylä | timppas(at)kolumbus.fi | 045-324 9010