Lokakuu 2022

Pumppu ylös järvestä ja tyhjennys talven varalle, pistooli irti letkusta ja sisälle, sademittarin tyhjennys ja siirto sisätiloihin, polttopönttö talvikuntoon (kansi päälle tiiviisti viimeisen polton jälkeen), nukkuma-aitan petivaatteet sisään/oravilta suojaan ja muutenkin kuntoon ja lukkoon jne jne….

Siinä pieni otos mökin talvikuntoon laitosta. Tänä syksynä se toteutettiin 17. päivänä syyskuuta. Näillä main se on tehty yleensäkin. Apuna operaatiossa on nykyään mökkitalkkari (pomo ja apuri).

Tärkein ja isoin homma on kelluvan ja pitkän laiturin uitto naapurin rantaan. Ranta on loiva hiekkaranta, johon laiturin saa kätevästi purkamatta sitä. Meidän kiviseen rantaamme tuollainen temppu olisi mahdoton toteuttaa.

Ennen vanhaan ei tehty juuri mitään talvilaittoa. Eipä ollut sähköjä eikä uitettavaa laituria. Saatiin rauhassa istuskella ulkosalla ja katsella syksyn etenemistä.

Nyt sitten ollaan talvi ”stadilaisia”. Mukavaa se on sekin kaikkine harrastuksineen ja tapahtumineen. Tietenkin pitää käydä mm. antiikkimessuilla Kaapelitehtaalla, jos vaikka löytyisi jotain museoaarteita.

Keijon kotimuseo | Keijontie 50, Rääkkylä | timppas(at)kolumbus.fi | 045-324 9010