Toukokuu 2022

Keväinen mutta samalla jäinen kuva mökiltä. Tuo luonnonilmiö on hyvin mielenkiintoinen. Yhden kerran olen ollut katsomassa – ja ennen kaikkea kuulemassa – jäiden sulamista ja lähtöä. Silloin oli tuuli, joka ajoi jäitä rantaa päin. Rätisevä, välillä kumiseva ääni on kova ja vähän pelottavakin.

No, siitä se kevät etenee ja päästään jopa savukalan makuun. Savustus on yksi mieluisimpia harrastuksiani, olipa kyseessä itse ongitut ahvenet tai torilta ostetut muikut. Eipä paljon parempaa ruokaa ole.

Perinteisesti edetään tänäkin keväänä. Mökin kesäkuntoon laitto on 21.5. Silloin mm. uitetaan naapurin rannassa talven levännyt laituri omalle paikalleen saunarantaan. Kevättä urakoimassa ovat lisäksemme paikalliset mökkitalkkarit, joiden apu on todella tarpeen.

Ennen vanhaan ei ollut vielä mökkiä, joten kevättäkin vietettiin kotona Rasivaarassa. Mikäpä oli nauttia auringosta kunnon rattaissa. Nykyään tuollaisista vaunuista saa maksaa maltaita. Valitettavasti nuo rattaat eivät ole enää tallessa. Vaunussa vasemmalta lukien Eero, Tiina ja minä.

Alhaalla ryhmäkuvassa ovat takana vasemmalta isä-Keijo, Manta-täti ja Iitu, edessä Eero, Helvi-äiti, minä ja Kirsti-täti. Äisin sylissä piilossa on Tiina.

Keijon kotimuseo | Keijontie 50, Rääkkylä | timppas(at)kolumbus.fi | 045-324 9010