Rääkkylä-Seura poikkeusoloissa

01.06.2020

Rääkkylä-Seuran kesä 2020 poikkeusoloissa

Rääkkylä-Seura toimii tänä kesänä poikkeusolojen rajoitukset huomioon ottaen. Yleisötapahtumat ja näyttelyt on jouduttu perumaan koronaepidemian vuoksi, mutta muuten toiminta on aktiivista. Toimintaan on saatu ohjeita ja vinkkejä oman väen lisäksi mm. Suomen Kotiseutuliitolta. 

Kesän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua itsenäisesti Paksuniemen museoalueen rakennuksiin eli riiheen, pirttiin ja savusaunaan. Pitäjämuseo pidetään suljettuna, mutta Paksuniemen myllymuseoon harvinaisine veneineen voi tutustua erillisestä sopimuksesta. Nähtävillä on mm. tarkka kopio 1100-luvulla rakennetusta veneestä. Vene löydettiin Rääkkylästä vuonna 1976, ja se on saanut paikan Kansallismuseosta. Rääkkylässä on lisäksi kolme kotimuseota, jotka ovat kesäaikana auki sopimuksen mukaan. 

Rääkkylä-Seuran kevätkokous jouduttiin siirtämään, ja se pidetään Paksuniemen kesäteatterissa 19.7. noudattaen poikkeusoloihin kuuluvia turvavälejä. Kokouksessa julkistetaan perinteinen kunniaheinämies nyt 50. kerran. Käytännön järjestelyjen vuoksi kokouskutsussa pyydetään ilmoittamaan osallistumisesta etukäteen.

Keijon kotimuseo | Keijontie 50, Rääkkylä | timppas(at)kolumbus.fi | 045-324 9010